Çiğ Kuruyemişin Faydaları
Kuruyemiş, her yaştan insanın keyifle yediği mevsimsiz ve genellikle ara öğün olarak tüketilen bir lezzettir. Yazın balkonda yapılan sohbetler, kış aylarında televizyon karşısında geçirilen sessiz dinlenme zamanları, kimi zaman ise tek başınıza içeceğinizin yanında size eşlik edebilen kuruyemişler, bu keyif odaklı anların tadını çıkarırken elimizin altında aradığımız sağlıklı atıştırmalıklardır.
Kuruyemişler içerdikleri zengin vitamin ve mineraller ile tam manasıyla sağlık dostudur. Aynı zamanda birçok hastalığa karşı bariyer görevi oluşturduğu ise bilim insanları tarafından kanıtlanmıştır.
Kısacası evimizin vazgeçilmezi kuruyemişlerin faydaları saymakla bitmez!
Ancak belirtmek gerekir ki çiğ kuruyemiş, kavrulmuş kuruyemişlere nazaran daha sağlıklıdır. Ve yapılan araştırmalar her gün düzenli olarak çiğ kuruyemiş tüketen insanlarda kalp krizi görülme riski tüketmeyenlere göre %10 daha az olduğunu bizlere gösterir. Satıcılar genellikle kuruyemişlerin daha uzun raf ömrüne sahip olması adına kavrulmuş kuruyemiş tercih ederler. Kavurma işlemi sırasında tuz eklenmesi koruyucu özellik gösterir. Çiğ kuruyemişin tadı yavan olduğu içinse kavurma tercih edilir.
Ancak Peşkur Kuruyemiş’in gerek tazeliği ve lezzetiyle damak çatlatan gerekse de sizlere sağlık dostu olduğunun garantisini verebileceğimiz çiğ kuruyemişlerini denemeden kesinlikle karar vermeyin deriz.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.